بسم الله الرحمن الرحیم
گزارش بازدید حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای اسکندری (زیدعزه)
معاون محترم فرهنگی – تبلیغی حوزه های علمیه خواهران کشور
از مدرسه ی علمیه ی فاطمه زهرای اطهر (سلام الله علیها ) ایلام
نشست حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای اسکندری با کادر مدرسه
در ابتدای این جلسه، حجت الاسلام والمسلمین حسنی مدیر محترم حوزه های علمیه خواهران استان ، ضمن خیر مقدم،گزارش مختصری از اهم فعالیتهای فرهنگی –تبلیغی مدرسه علمیه فاطمه زهرای اطهر(سلام الله علیها) ، بیان فرمودند.
در ادامه جلسه ، سیده فاطمه موسوی مقدم مدیر مدرسه علمیه فاطمه زهرای اطهر(سلام الله علیها) ایلام ، ضمن خیر مقدم و خوش آمد گویی و تشکر از حمایت و تلاش مجدانه حجت الاسلام والمسلمین حسنی در راستای برطرف نمودن مشکلات مدرسه ، فعالیت های ذیل را به عنوان اهم فعالیت های فرهنگی - تبلیغی مدرسه عنوان نمودند :
برگزاری مناسبتهای مذهبی ؛ برگزاری کارگاه های مختلف برای طلاب مشغول به تحصیل، فارغ التحصیل و ائمه جماعت با همکاری سازمانها و نهادها؛ پیگیری امور مزدوجین؛ رسیدگی و اهداء کمک نقدی و غیر نقدی به طلاب نیازمند به صورت ماهیانه یا فصلی ؛ پیگیری وضعیت طلابی که بیماری های خاص دارند و اهداء کمک نقدی به آنان ؛ ارائه مشاوره در زمینه های مختلف اعم از خانوادگی، تحصیلی، اعتقادی، کلامی به طلاب وعموم ؛ اعزام مبلغ به خوابگاه دانشجویان، مدارس ، مساجد ، مصلی نماز جمعه (جهت پاسخ گویی به سوالات شرعی، اعتقادی، قرآنی و تفسیری) ؛ برگزاری کلاسهای طرح تابستان برای عموم بانوان وکودکان و نوجوانان در تابستان سال94 ؛ برپایی نمایشگاه به مناسبت های مختلف از جمله ماه محرم ، هفته دفاع مقدس و... ؛ تعامل و همکاری باسازمان ها و نهادهای استان از جمله هلال احمر، بسیج طلاب، ارشاد اسلامی، استانداری، سازمان تبلیغات، کانون مساجد و....
ایشان در ادامه به بیان مشکلات موجود در مدرسه پرداخت و موارد ذیل را عنوان نمودند :
مدرسه جهت حمایت از طلابی که بچه ی شیرخوار دارند، امکانات مهد کودک فراهم نموده اما با توجه به اینکه طلاب مذکور بی بضاعت بوده و توانایی پرداخت شهریه را ندارند ، مدرسه متقبل پرداخت حق الزحمه مربیان شده و این عمل برای مدرسه هزینه آور هست. لذا درخواست می شود ، مرکز برای این نوع برنامه ها ، بودجه ی خاصی در نظر بگیرد .
طلاب خوابگاهی در طبقه ی سوم مدرسه اسکان داده شده اند . با توجه به اینکه طبقه ی سوم ( و دوم ) فاقد سرویس بهداشتی و آبدارخانه می باشد ، مشقاتی برای خواهران خوابگاهی به وجود آمده است. اگر چه که تاکنون تلاشهایی جهت دریافت بودجه و ساخت سرویس بهداشتی در طبقات دوم و سوم ،صورت گرفته اما هنوز نتیجه ای حاصل نشده است.
پس از گزارش سرکار خانم موسوی مقدم ، حجت الاسلام والمسلمین اسکندری معاون فرهنگی - تبلیغی مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران، ضمن تقدیر و تشکر از کادر اجرایی مدرسه و تبریک میلاد حضرت علی(علیه السلام) گفتند : توفیقی را که خداوند متعال به شما عنایت نموده ، ساده نگیرید و خداوند به هر کسی چنین توفیقاتی نمی دهدکه در راه تحصیل علم و دین و خدمت به فرهنگ جامعه و رشد و تعالی انسانها قدم بردارد. خدمات فرهنگی با هیچ خدمت دیگری ،قابل مقایسه نیست .ارائه ی خدمات فرهنگی و دیگر خدمات به مردم ، همه ارزشمند است اما کفه این دو خیلی با هم متفاوت است، کفه رشد و تعالی انسانها در مسیر بندگی خداوند و نیز برطرف نمودن سایر نیازهای مردم ، هر دو در مسیر خشنودی خداوند قرار دارد و هر دو ارزشمند است ، ولی کار فرهنگی که هم راستا با هدف خلقت و سعادت بشریت است ، ارزشمند تر است.
ایشان افزودند : تلاش ما براین است که تحصیل طلاب در مقاطع سطح سه و چهار را با اهتمام بیشتری پیگیری نماییم و تأسیس مدارس سطح سه به ویژه در رشته های قرآنی و تربیتی ، در کشور ، ضروری است . البته باید توجه داشت آن چیزی را که در حوزه ها باید به جد ، پیگیری شود ، افزایش کیفیت است نه کمیت ، اگرچه که کمیت نیز باید مورد توجه قرار بگیرد . باید مسیر علم و دانش را برای خواهران به صورت پیوسته ایجاد کنیم. در حال حاضر حوزه های خواهران حدود37هزار فارغ التحصیل سطح دو داشته و از این تعدا قریب به پنج هزار در سطوح سه و چهار مشغول به تحصیل هستند . اما باید بستری فراهم شود که تمامی خواهران ادامه تحصیل دهند و توانمندی علمی خواهران را که در سطح فرهنگ سازی کشور بسیار کارآمد و مؤثر است ، ارتقا بخشید .
معاون فرهنگی تبلیغی مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران با اشاره به مشکلات و دغدغه های امر ازدواج طلاب فرمودند : باید شوق به ازدواج ، در بین خواهران طلبه تقویت گردد و تلاش شود که طلاب را علاوه بر درس خواندن و ادامه تحصیل ، به امر مهم و خطیر ازدواج سوق داد. بعد از ازدواج نیز مهارتهای زندگی وآموزشهای لازم برای خواهران بیان و تبیین شود و سبک زندگی موفق طلبگی را به آنان یاد داد تا طلبه هم بتواند زندگی گرم و خوب و با معنویتی داشته باشد و هم بتواند مبلغ خوبی برای دین بوده و در این زمینه در اجتماع فعال باشد .
ایشان در پایان به برنامه های آتی مرکز در امور فرهنگی اشاره و گفتند : در رابطه با تبلیغ و فعالیتهای تبلیغی ، برنامه های جدیدی تدوین شده است که هدف از آنان ، تبدیل نمودن حوزه های علمیه خواهران به قطب فرهنگی است و طلاب فارغ التحصیل در این امر مهم ، نقش چشمگیری دارند که آموزش مبلغان و توانمند کردن آنان ، باعث می شود که مبلغ ، تبلیغ موفق ، جذاب و مؤثری داشته باشند.
نشست حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای اسکندری با طلاب مدرسه
سیده فاطمه موسوی مقدم مدیر مدرسه علمیه فاطمه زهرای اطهر(سلام الله علیها)، ضمن خیر مقدم و تبریک میلاد باسعادت مولا علی(ع) گفتند :« خواهرانی که امروز به عنوان طلبه در حوزه های علمیه خواهران استان ایلام ، حضور دارند ، فرزندان پدران و مادران با استقامت دوران دفاع مقدس هستند که امروز در فراگیری و نشر علوم و معارف اسلامی تلاش می کنند. خداوند را شاکر وسپاسگزاریم که مدرسه ما مورد عنایات مرکز قرار گرفته و در این سال تحصیلی میزبان معاونت محترم پژوهش، معاونت محترم آموزش بودیم و امروز نیز پذیرای معاون محترم فرهنگی تبلیغی مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران جناب حجت الاسلام والمسلمین اسکندری هستیم و این عنایت را مرهون زحمات بی شائبه مدیریت محترم استان می دانیم .»
در ادامه ی این نشست ،حجت الاسلام والمسلمین اسکندری معاون فرهنگی تبلیغی مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران نیز ضمن تبریک فرارسیدن ایام البیض و میلاد باسعادت حضرت علی(ع) گفتند : « ماههای رجب، شعبان و رمضان ماهای بندگی خداوند است .در این سه ماه باید با قرآن و ولایت و عبادت و خودسازی آشنا شویم . در ایام البیض روزه گرفتن بسیار فضیلت داردکه امسال این ایام در روزهای پنج شنبه، جمعه و شنبه قرار گرفته است، روزه گرفتن برای خودسازی و مبارزه با نفس بسیار فضیلت دارد.
ایشان به تأثیر دعا در این ایام اشاره و افزودند : دعا، برنامه زندگی و درست زندگی کردن است،به عنوان مثال کسی که می خواهد امامت را بشناسد زیارت جامعه کبیره را بخواند که یک برنامه مهم برای زندگی است و فقط مفهومشان زیارت کردن نیست بلکه دارای معارف ناب اعتقادی اخلاقی می باشد .
حجت الاسلام والمسلمین اسکندری به ارزش و ضرورت انس طلبه با کتاب اشاره و فرمودند : انس با کتاب چه در ایام تحصیل و چه در ایام غیر تحصیل ضروری است، طلبه ایی که با کتاب انس داشته باشد موفق است اما طلبه ایی که انس با کتاب ندارد و هدفش فقط نمره باشد ، موفق نیست، باید در زندگی طلبگی برنامه داشت وزندگی با تدبیر ، سبب موفقیت می شود ، رمز موفقیت ما در تدبر و تفکر است و در آیات و روایات هم بسیار به تفکر و تدبر سفارش شده است . رمز موفقیت برای طلبه تفکر وتدبر در خلقت و آفرینش است، تفکر در آیات انفسی، سبب تقویت ایمان می شود.
لازم به ذکر است در پایان این نشست از اساتید فعال که در تابستان سال94 در برگزاری کلاسهای طرح تابستان برای طلاب و بانوان سطح شهر ، همکاری داشتند و نیز از طلاب برتر مسابقات جشنواره ی قرآنی وکتابخوانی ، تقدیر شد.